ב- 25.7.2019, נכנס תיקון לחוק לתוקפו התיקון של חוק מענה טלפוני המחייב מענה אנושי תוך 6 דקות לכל היותר. מדובר בחוק המהווה שדרוג לחוק ה-3 דקות שהיה עד אז. כזכור, ב-2014, אישרה ועדת הכלכלה של הכנסת את חוק 3 דקות בקריאה שניה ושלישית המחייב חברות תקשורת ורפואה לספק שירותי מענה אנושי לעסקים מהירים – מענה קצר תוך 3 דקות או לחילופין דיווח על אפשרות לשיחה חוזרת עד 3 שעות. חוק זה, הידוע גם בשם חוק המתנה על הקו, נולד מתוך מאמץ לשפר את מערך השירות של גופי הרפואה והתקשורת הנחשבים שלספקי שירותים ארציים ופונים לכלל האוכלוסייה.
ע"פ הנחיית ממונה חוק הגנת הצרכן (תיקון 57), המפורסם באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, זוהי תמצית חוק שש הדקות:
הצטרפו אלינו
לפי חוק מענה טלפוני 2019, חברות אלו היו אמורות לספק שירות מהיר תוך זמן קצר. כלומר זמן המתנה לנציג שירות לא עולה על שלוש דקות עבור כל פניה, בין אם מדובר בפניה דחופה לטיפול מיידי ובין אם מדובר בפניה בדחיפות נמוכה כמו תלונה על מוצר פגום.
חוק 6 הדקות נועד לתת מענה ללקוחות רבים הממתינים למענה אנושי מדי יום על הקו עד שנציג יתפנה לטיפול בפנייתם. זמן ההמתנה לעתים יכול להיות ארוך ומייאש מאוד עבור לקוחות שפנייתם דחופה מאוד. הצעת חוק מענה טלפוני שיצאה בקריאה שניה ושלישית ב-2014 הייתה אמורה לתת פתרון לתופעה המוכרת הזו, אך זו, בסופו של דבר, לא יצאה לפועל רק באופן חלקי.
שימו לב! כל הפרה של החוק (תיקון 57) עלולה לגרור עיצום בסך 22,000 ש"ח. לתאגיד או 7,000 ש"ח לעוסק יחיד.